Chlebový kvások

30.09.2019

Ingrediencie

ražná múka
voda

Postup

1.deň: Drevenú vareškou zmiešame 75g ražnej múky a 75ml vlažnej vody. Dáme do pohára s viečkom. Cesto by malo mať konzistenciu hustého, ale tekutého palacinkové cesto. Prikryjeme viečkom, ale nezašroubujeme. Necháme kvasiť na teplom mieste - ideálna teplota je medzi 25-35 ° C.

Necháme kvasiť 12 hodín, potom dôkladne premiešame drevenou vareškou a necháme ďalších 12 hodín odpočívať na teplom mieste.

2.-4. deň: denne (vždy zhruba v rovnakom čase) pridávame 75g múky a 75ml vlažnej vody, premiešame drevenou vareškou a necháme ďalších 24 hodín odpočívať.

5. deň: kvások je hotový a pripravený na spracovanie.

Metabolic Balance

Categories