Šošovicové výhonky s hruškou

30.09.2019

Ingrediencie

1 porcia šošovicových výhonkov
1 porcia zeleniny ( zeler, mrkva, paštrnák)
práškový alebo aj čerstvý zeleninový vývar
soľ
čierne mleté korenie
1 hruška
2 strúčiky cesnaku
ražný chlieb (nakrájaný na veľmi tenké plátky, alebo nadrvený knackebrot)
škorica
nasekaná čerstvá petržlenová vňať

Postup

Výhonky 1 až 2 minúty blanšírujeme, opláchneme ľadovou vodou a necháme odkvapkať v sitku.
Zeleninu umyjeme, očistíme a nastrúhame. Krátko podusíme na rozohriatej panvici bez tuku, podľa potreby podlejeme troškou vody. Okoreníme soľou, korením a práškovým zeleninovým vývarom. Zeleninu s výhonkami premiešame.
Hrušku umyjeme, zbavíme jadrovníka a pokrájame na tenké mesiačiky.
Rúru predhrejeme na 200 stupňov. 
Cesnak očistíme. 
Chlieb v hriankovači  opečieme a potrieme cesnakom.
Ohňovzdornú nádobu  vyložíme vrstvou chleba. Ďalej striedame zeleninu v plátkami chleba a ako poslednú vrstvu poukladáme plátky hrušky, ktoré posypeme škoricou a petržlenovou vňaťou.  Necháme 15 minút zapiecť.

Dobrú chuť!

Metabolic Balance

Categories