Reset your Body - kľúč k boju proti starnutiu

31.07.2019

Filozofi a vedci celého sveta od pradávna hľadajú recept na večný život. Prečo niektorí ľudia zomierajú vo veku 40 rokov, prečo iní zažívajú svoje 90. narodeniny v dobrom zdraví? Mnohí vysvetľujú tieto rozdiely ľudským genómom, podmienkami životného prostredia a sociálnym prostredím v detstve. Iní pripisujú prevládajúci rozdiel súčasným životným podmienkam v starobe. Existuje veľa teórií o starnutí - existujú však aj spoľahlivé zistenia. Od začiatku do polovice 19. storočia takmer nikto nemal viac ako 40 rokov, väčšina ľudí zomieralo na infekčné choroby. Priemerná dĺžka života vo vyspelých krajinách, je dnes na vysokej úrovni: 83 pre ženy a 79 pre mužov. Nejde však o nesmrteľnosť alebo kameň mudrcov - čo ľudia chcú je staroba bez choroby, ako sú arterioskleróza, cukrovka, demencia alebo rakovina.

Autofágia - kľúč k boju proti starnutiu
Zdravie a správna výživa sa stávajú ústrednou súčasťou života stále viac ľudí. Nielen preto, že úprava metabolizmu má pozitívny vplyv choroby podmienené výživy, alebo preto, že nám poskytuje viac energie a radosti zo života a pomáha nám udržiavať zdravú telesnú hmotnosť. Aj keď ide o Anti-Aging, najdôležitejší nástroj je „reset“. Prečo? Podľa moderných lekárov pôsobiacich v oblasti Anti-Agingu, záleží predovšetkým na „prostredí“(milieu). Pretože ak je bunka tela v zdravom prostredí, dokáže ju regenerovať sama. Tento proces samoregulácie sa nazýva autofágia. Proces v bunkách, prostredníctvom ktorého sa rozkladajú a recyklujú vlastné substancie. Týka sa to od chybne zložených proteínov až po celé bunkové organely. Hovorí sa o bunkovom odpadovom manažmente (likvidácii vlastného odpadu). Spoluzakladateľ spoločnosti Metabolic Balance Dr. med. Wolf Funfack predpokladal už pred dvoma desaťročiami: „Každá bunka vyžaduje pozornosť! Sme takí mladí a zdraví ako naše bunky.“

V našich približne 80 až 100 miliárd telesných buniek niečo nepretržite deje: milióny buniek trvalo odumierajú a milióny sa novo formujú. A dokonca, často za pár sekúnd. Je to však možné iba vtedy, ak má telo optimálne podmienky. Potom sme odmenení s „Well-Aging“. Výsledky štúdií na myšiach a červoch ukazujú, že zvýšená autofágia vedie k predĺženiu životnosti. Aby každá bunka mohla dobre vykonávať svoju prácu, sú prostredníctvom krvi vnášané živiny a kyslík. Nevhodnou výživou, konzumáciu alkoholu a cigariet si často sami kladieme polená pod nohy. Pretože títo bunkoví nepriatelia pôsobia nielen ako bunkové toxíny, ale tiež podporujú tvorbu voľných radikálov. Tieto agresívne zlúčeniny kyslíka napádajú a poškodzujú bunkové jadro a bunkové steny a tiež podporujú tvorbu „plakov“ v cievach.

Približne 1 000 vedcov na celom svete študuje mnoho rôznych faktorov, ktoré prispievajú k vysoko komplexnému procesu starnutia. V súčasnosti sa pozornosť sústreďuje aj na teloméry. Určitý druh ukončení DNA. Rozhodujú o životnosti a bunkovej aktivite. Jedna vec je istá: čím dlhšie sú teloméry, tým starší môžeme byť. wir.

Telesné bunky a ich obnova
Všetky bunky tela sa pravidelne obnovujú vo viac alebo menej rýchlej postupnosti. Napríklad biele krvinky sa regenerujú každé tri až štyri dni a červené krvinky každé štyri mesiace. Kožné bunky sa v priemere obnovia po dvoch až štyroch týždňoch. A kostné bunky sa neustále stavajú a rozkladajú. Časti našich mozgových buniek sa tiež obnovujú, ... to je známe len niekoľko rokov. Po siedmich rokoch sa celé naše telo raz obnovilo!

Správna starostlivosť o bunky je dôležitá
Nakoľko sme zdraví a fit, do veľkej miery záleží na druhu starostlivosti, ktorú poskytujeme našim bunkám a stavebným materiálom, myšlienkami, ktoré im poskytujeme, aby sa mohli obnoviť a omladiť telo.

Patria sem nasledujúce parametre:

 

 

  • Vyvážená strava
    Najdôležitejším pre zdravie našich buniek je správna výživa. Nie je to len správna zmes proteínov, sacharidov a tukov, ktorá je zodpovedná za zdravie našich buniek. Za naše zdravie je do veľkej miery zodpovedná aj kontinuálny prísun dôležitých vitamínov, minerálov a sekundárnych rastlinných látok. Na prvom  mieste sú vitamín A (napr. v mrkve a fenikle), vitamín C (v citrusových plodoch, paprike, brokolici) a vitamín E (keli, špenáte a rastlinných olejoch). Vitamíny komplexu B a antistresový minerál horčík je taktiež dôležitý pre regeneráciu svalových a nervových buniek. Okrem týchto vitamínov sa osvedčili aj stopové prvky zinok a selén. Tieto odvádzajú voľné radikály poškodzujúce bunky a posilňujú obrany -odolnosť.

 

  • Vytvorte priestor pre relaxáciu - minimalizujte stres
    Stres nielenže zaťažuje psychiku, ale spôsobuje aj predčasné starnutie orgánov a buniek. „Oxidačný stres“ tiež vytvára voľné radikály! Ak sa ponáhľate z jedného stretnutia na druhé, spotrebuvávate tiež veľa životne dôležitých látok, ktoré tiež oslabujú imunitný systém. Po krátkych prestávkach na oddych, ako je cvičenie na čerstvom vzduchu, počúvanie upokojujúcej hudby alebo regeneračný kúpeľ, sa po náročnom dni dá vytvoriť ventil, ktorý podporí zdravie.

 

  • Zabezpečte primeraný spánok
    Hovorí sa, že mladneme v spánku. V skutočnosti sa po kvalitnom nočnom spánku cítite ako nový človek. Niet divu: bunky sa počas spánku obnovujú a to má pozitívny vplyv na telo i dušu. Batéria, ktorá počas dňa vydala veľa energie, sa počas spánku dobíja! Odborníci obhajujú 7 až 8 hodín spánku v noci, pričom nočný spánok sa začína pred polnocou. Mimochodom, väčšina tukov sa spaľuje v noci.

 

  • Vyhýbajte sa bunkovým toxínom
    Environmentálnym toxínom, ako je smog alebo UV žiarenie, sa často nedá vyhnúť, ale môžete sa vyhnúť nadmernému konzumu alkoholu a nikotínu.

 

  • Pohyb udržuje bunky mladé
    Šport nielen zabezpečuje fyzickú kondíciu, odbúrava tuky a cukry, ale pôsobí aj proti starnutiu buniek. Pravidelný moderátny tréning, ako je nordic walking, jazda na bicykli, plávanie alebo len prechádzka na čerstvom vzduchu, udržiava telo a dušu mladú.

Aktivujte autofágiu!
Ukázalo sa, že detoxikácia a pôst, ako aj prerušované hladovanie a redukcia kalórií aktivujú autofágiu.
Existujú však aj superpotraviny, výživové doplnky a lieky, ktoré majú pozitívny vplyv na autofágiu, vrátane:

  • káva, zelený čaj
  • zázvor, kurkuma, brokolica
  • čínska liečivá huba Reishi
  • vitamín D, melatonín
  • resveratrol, spermidín
  • preventívna Anti-Aging medicína nedávno začala používať rastlinné toxíny v netoxických dávkach, ktoré majú rôzne pozitívne účinky na bunkovej úrovni, ako je napríklad liek na liečbu cukrovky metformín a antibiotikum rapamycín (účinná látka z baktérií z Veľkonočných ostrovov).

Hormón, bez nich omladenie a regenerácia nepôjde
Hormóny tela prirodzene hrajú dôležitú úlohu v procese starnutia. Ako informačné látky regulujú komplexnú interakciu s nervovým a imunitným systémom a tým aj interakciu všetkých buniek a orgánov. Sú tiež zodpovedné za neustále obnovovanie fyzických a duševných štruktúr. S pribúdajúcim vekom sa produkcia hormónov v tele znižuje: vrásky, sivé vlasy, stuhnuté kosti a kĺby, menšia odolnosť a rýchlejšie vyčerpanie, nedostatok sústredenia, depresia a zábudlivosť sú nepopulárnymi poslami starnutia. Produkciu hormónov je možné aj prirodzenou cestou zvýšiť tak, aby sa hormóny mohli znovu stať poslami vitálnej sily: Správnou výživou môžeme uviesť bunky, orgány a hormónový systém do chodu a udržať ich zdravé. Úprava metabolizmu pomocou Metabolic Balance má pozitívny vplyv na celý hormonálny systém a na produkciu hormónov. Reset, ktorý sa v dlhodobom horizonte naozaj oplatí!

Metabolic Balance

Categories